Tort si Candy Bar

Unul din cele mai asteptate momente este taierea tortului, care a fost dintotdeuna o traditie importanta in ziua nuntii. Torturile pentru nunta dateaza inca din Roma Antica. Pe atunci se gatea o paine special pentru acest moment si se rupea deasupa capului miresei. Acest obicei a fost apoi inlocuit in Anglia Medievala de “Ceremonia Sarutului”. In timpul acestei ceremonii, oaspetii formau o gramada din prajituri, iar mirii se sarutau deasupra acesteia.

Incepand cu secolul al XVII-lea, oaspetii au fost serviti cu prajitura miresei, iar tortul modern a fost servit, in cadrul nuntilor, abia in sec al XIX-lea. Inca de atunci marimea, forma si ingredientele folosite in prepararea acetuia s-au schimbat, insa traditia a ramas aceeasi.

Din martipan, cu fructe sau frisca, ciocolata alba sau neagra, tortul de nunta reprezinta un moment special in cadrul petrecerii tale, acesta simbolizand un viitor comun. Indiferent de forma, semnificatie sau gust, aceasta prajitura este vedeta petrecerii voastre, iar alegerea ei nu tine cont decat de imaginatia voastra.

Candy bar-ul a devenit astazi de nelipsit in cadrul unui eveniment, si evident nu poate lipsi din cadrul de vis pe care l-ai creeat pentru nunta ta. Acesta este un loc unde invitatii se aduna si socializeaza, si totodata savureaza ceva dulce.

Ce este candy-barul?
O masa de prajituri, flori si decoratiuni, de obicei pe tema aleasa de voi, care te face sa te simti din nou copil sau cel putin ajuns in paradisul deserturilor.

De ce trebuie sa tinem cont cand organizam un Candy Bar?
In primul rand, cand organizam un candy bar, trebuie sa tinem cont de numarul de invitati, culorile petrecerii si tema aleasa, tipurile de dulciuri preferate, suporturi si decoratiuni, aranjamente florale, dar nu in ultimul rand de bugetul alocat. Atunci cand vine vorba de tipul prajiturilor,ne putem orienta catre prajiturile clasice , cum ar fi tort de ciocolata cu fructe de padure, bezele colorate, pandispan. Totodata putem opta si pentru dulciuri mai sofisticate cum ar fi: mousse-uri, cheese cake, cupcakes, macarons, cake pops, sau de ce nu, ne putem aminti de copilarie si putem adauga un plus de culoare si gust prin jeleuri, bomboane M&M si Skittles, acadele colorate in diferite forma sau caramel.

Share it: