Aranjamente florale

Aranjamentele florale constituie un element obligatoriu pentru orice cununie religioasa. Acestea pot avea o multitudine de forme si culori, in functie de preferinte, de modul in care vom aranja locatia nuntii tale, de tema pe care o vom alege, practic designul nu cunoaste limite.

Flori de diferite marimi si forme, vaze curajoase si modele repetate creaza un sentiment de dinamism si de unicitate. Ceea ce se evidentiaza foarte bine la o nunta este cu siguranta un aranjament floral reusit. Se spune ca florile sunt importante atat din punct de vedere estestic, pentru ca infrumuseteaza locul si subliniaza importanta evenimentului, dar si din punct de vedere simbolistic pentru ca acestea au rolul de a alunga spiritele rele si de a crea o stare de bine. Acestea exprima cel mai bine sentimentele miresei in una din cele mai importante zile ale sale, pentru ca florile vorbesc prin culori, forma si dimensiuni, de aceea un aranjament floral trebuie ales cu mare grija.

Oricat de “moderni” am fi, ajungem sa intelegem faptul ca, tocmai accentele traditionale confera nuntii noastre farmec si unicitate. Astfel, de la cununia voastra nu trebuie sa lipseasca lumanarile de nunta, pentru ca au o semnificatie deosebita. Din punct de vedere religios, lumanarile aprinse simbolizeaza puritatea sufletului si puterea credintei, si totodata semnifica modelul luminos al nasilor care-i vor indruma pe miri tot restul vietii. Ele au menirea de a lumina noua cale pe care porneste cuplul in viata.

Buchetul miresei are o semnificatie straveche. Se spune ca mirosul florilor alunga spiritele rele, aducand noroc si prospetime celei care il poarta, de asemenea acesta simbolizeaza fertilitatea si trecerea intr-o noua viata alaturi de persoana iubita. Buchetul trebuie sa fie diferit de cel al nasei, dar totusi din aceeasi poveste, sa se potriveasca perfect cu lumanarire, aranjamentele florale si mai ales cu modelul rochiei mult visate.

Fiecare simbol trebuie tratat cu respectul cuvenit atunci cand vorbim de nunta si nici un amanunt nu trebuie scapat din vedere. Fie ca inchiriati o limuzina sau va deplasati cu masina proprie, un aranjament floral va conferi masinii un aer special. Aceste aranjamente sunt montate pe un suport special cu ventuza ce se aplica pe capota masinii dand o nota de eleganta si atragand admiratia tuturor.

Fie ca se regasesc in buchetul miresei, in corsajul domnisoarelor de onoare, in aranjamentele de masa, in pieptul invitatiilor, pe tort, pe invitatiile oferite sau lumanari… oriunde, florile dau viata evenimentului.

Share it: