Aranjamente florale

Pe langa ceremonia de crestinare a copilului, botezul este prima petrecere pe care o dau parintii in cinstea noului nascut. Este ziua in care veti avea alaturi oameni dragi sufletului vostru si clipa perfecta de a imortaliza momente unice, de nepretuit din viata voastra.
Fiecare detaliu trebuie foarte atent gandit, iar pentru a realiza un cadru cat mai festiv, aranjamentele florale vor avea un rol foarte important. Se pot folosi ca obiecte de décor, alaturi de aranjamentele florale, diverse jucarii de puls ce reproduc personaje din desene animate, baloane, printuri etc.
Lumanarea de botez are un rol foarte important in evenimentul tau, aceasta simbolizand lumina ce este adusa in sufletul celui botezat. Obiceiul spune ca lumanarea sa fie impodobita cu flori de Crin – ce simbolizeaza puritatea si este totodata floarea Fecioarei Maria, dar si al altor sfinti, cum ar fi Arhanghelul Gavril si al Sfântului Antonie; cu frunze de feriga, pentru a avea copilul spor; cu brad, considerat si pomul vietii, acesta este folosit pentru a fi un copil sanatos precum bradul; cu floricele din “floarea miresei” pentru a-i fi dezlegate cununiile.
Ceea ce se evidentiaza foarte bine la un botez este cu siguranta si aranjamentul floral pentru cristelnita (pentru fetite putem alege flori in nuante de roz, lila, portocaliu.. iar pentru baietei bleu, albastru, verde, galben…). La amenajarea localului se pot alege aranjamente florale in ton cu florile alese pentru cristelnita si cu lumanarea de botez.

Share it: